Benvingut al bloc del Partit Republicà d'Esquerra Barcelona

Benvingut al bloc del Partit Republicà d'Esquerra Barcelona


dijous, 19 de maig del 2011

Propostes Electorals Barcelona (Part III)









7)   Igualtat d'Oportunitats

Des de l'Ajuntament s'ha de lluitar contra tot tipus de discriminació.
Dins d'aquest apartat es realitzarà especial èmfasi en les noves polítiques de conciliació de la vida laboral i familiar.
L'organització del treball està pensada únicament segons les necessitats empresarials i l'obtenció del màxim benefici, la qual cosa al costat del dèficit de serveis socials i el costum de realitzar jornades laborals extenses, provoca desajustaments entre vida familiar i laboral.
Resulta necessari adoptar un enfocament transversal de les polítiques públiques i empresarials amb la finalitat d'aconseguir l'harmonització d'aquests dos àmbits.

8)    Democràcia participativa

Una dels eines fonamentals per aconseguir la igualtat total, i això també vol dir la igualtat entre governants i governats, és fomentar el que es coneix com a democràcia participativa, front la democràcia representativa actual. El ciutadà ha d'estar informat en tot cas de la política municipal, i no solament això sinó que ha de poder prendre part en la presa de decisions públiques d'una manera activa i no merament consultiva. Per això és fonamental la coordinació i compenetració entre la ciutadania i l'executiu de govern mitjançant una sèrie d'òrgans i sistemes inexistents a la nostra ciutat. Per aquesta raó el PRE proposa les següents mesures per fomentar la democràcia participativa a Barcelona:

a.     Regidoria Oberta: la veu de la ciutadania  en els plens. Els regidors del PRE, com a representants de la ciutadania, tindran un horari específic i suficientment accessible per a tota el món, d'atenció al públic en el qual atendran les peticions, problemes i preguntes dels ciutadans i les ciutadanes de Barcelona, que podran ser traslladades als plens. D'aquesta manera els regidors del PRE seran la veu de la ciutadania en els plens. També es facilitarà el contacte i la participació a través d'internet.


b. Augmentar els referèndums i processos democràtics per a la presa de decisions: considerem que algunes decisions referents als possibles projectes urbanístics que es puguin dur a terme entre la ciutadania, la legislació de certs àmbits determinats i altres aspectes molt variats, haurien de ser preses per la ciutadania directament. D'aquesta manera, seran els ciutadans els qui decideixin en què invertir una part dels diners de la ciutat.



9- Republicanisme

Barcelona necessita tenir coneixement del seu passat republicà i dels valors de llibertat que aquest va suposar en molts camps. Per això en aquest apartat des del PRE aportem dues propostes:

-Crear un centre d'interpretació del republicanisme que tindria lloc en el pavelló de la República del Vall d’hebrón. On no només es faci un estudi històric de l'etapa republicana sinó un espai de divulgació pedagògica dels valors republicans, cívics i ciutadans

-Com reclamen les diferents entitats veïnals i associacions de Nou Barris, canviar el nom de la plaça de Llucmajor per la de plaça de la República. En aquesta plaça destaca el monument a Pí i Margall president de la Primera república, que fou inagurat l’any 1936.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada