Benvingut al bloc del Partit Republicà d'Esquerra Barcelona

Benvingut al bloc del Partit Republicà d'Esquerra Barcelona


dimarts, 17 de maig del 2011

Propostes Electorals Barcelona (Part I)



Amb la idea d'aconseguir implantar des dels ajuntaments els ideals d'igualtat, llibertat i justícia, les propostes específiques de PRE per a la ciutat de Barcelona són les següents:

1)   Garantia de serveis socials de qualitat
Resulta necessari realitzar una gestió integral dels serveis socials de la ciutat, prestant especial atenció a:

- Guarderies
- Atenció domiciliària
- Residències per a ancians

La idea és gestionar amb eficàcia aquells serveis les competències dels quals depenen en exclusiva de l'Ajuntament, i insistir davant altres institucions públiques per al compliment dels serveis en els quals no tinguem plena capacitat de gestió.

2)   Educació

Un dels pilars de la II República espanyola va ser la universalització de l'educació. Seguint aquesta línia, Barcelona ha de significar-se per la qualitat dels seus centres formatius, així com per oferir serveis culturals a través d'equipaments públics:
Biblioteques públiques de qualitat i potenciació de la lectura en els centres escolars
Ús social dels col·legis: accés lliure a biblioteques i sales d'informàtica en horari no escolar; així com accés lliure als espais de pràctica esportiva.

3)   Habitatge social

L'accés a l'habitatge constitueix un dels principals problemes dels barcelonins.
Des de l'Ajuntament de Barcelona s'han de realitzar polítiques que afavoreixin l'accés dels joves i persones més desfavorides a pisos de protecció oficial i pisos de lloguer a preus assequibles.
De la mateixa forma, s'ha d'aconseguir una política del sòl raonable que ajudi a minimitzar els efectes del lliure mercat sobre el preu de l'habitatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada